MET PLEZIER NAAR DE TANDARTS

Het is belangrijk om kinderen vanaf 2 jaar te laten wennen aan de tandarts, neem daarom uw kind gerust mee naar uw eigen afspraak. In de wachtkamer is een speciale speelhoek ingericht. Zo raken kinderen vroeg vertrouwd met een bezoek aan de tandarts.

Van een gezond gebit hebben kinderen hun hele leven plezier. Maar je moet er wel wat voor doen! Wij ondersteunen u hierbij met de inzet van onze Tandzania Safari. Dit is een belevingswereld die door ons is ontwikkeld. Samen met ons melktandteam leren we u kind spelenderwijs wat goede mondzorg is.

VOOR HET EERST NAAR DE TANDARTS

Het eerste bezoek staat in het teken van kennismaken. Wij vinden het belangrijk om een goed contact te krijgen met het kind en uit te leggen wat wij doen. Wij volgen het preventie-programma “Gewoon Graaf” van het Zilveren kruis. Dit kan eventuele angst voor de tandarts voorkomen. De tandarts kan de groei en ontwikkeling van het gebit van uw kinderen dan ook goed volgen en tijdig tips en adviezen geven om het gebit gezond te houden. Ook kan uw kind doorverwezen worden naar de preventieassistente bij ons in de praktijk. Jong geleerd is oud gedaan en een poetsdiploma is super cool!

Tandheelkunde bij kinderen tot 18 jaar (met uitzondering van orthodontie) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Het kost u niets.