FACINGS

PORCELEINEN FACINGS

Wat zijn porseleinen facings?

Porseleinen facings zijn hele dunne schildjes, die over uw voortanden worden geplaatst zonder veel aan uw tanden te slijpen. Porselein is hoogwaardig materiaal om facings mee te maken.
 Wij gebruiken een speciale techniek waarmee we de facings heel dun maar ook heel sterk kunnen maken. De facings worden op maat gemaakt op een uitgegoten model, zodoende passen ze perfect om uw tanden. Samen met u kijken we naar de gewenste kleur en vorm van de facings. Zo kunnen we heel natuurlijk ogende facings maken die je een stralende lach geven, alsof je van nature een perfecte Hollywood smile hebt.

porceleinen-facing-tandartspraktijk-rivierenbuurt
Onze facings vervaardigen wij in ons eigen tandtechnisch laboratorium

In ons eigen tandtechnisch laboratorium maakt onze tandtechnicus porseleinen facings die zo dun zijn als een lens. Door deze speciale techniek te hanteren, hoeven wij vaak niets van uw tanden te slijpen en krijgt u toch de mooie glimlach die u al jaren wilde hebben. Heike Czekalla en haar team staan elke dag voor u klaar om uw gebit te herstellen of te verfraaien. Door een nauwe samenwerking tussen tandartsen en tandtechnicus kunnen de facings aan uw voortanden “chair-side” ingekleurd worden en bereiken wij een perfect resultaat. Wij zijn pas tevreden als u dit ook bent!

Bent u geïnteresseerd in deze behandeling?

Q

COMPOSIET FACINGS

Wat zijn composiet facings?

Een composiet facing is vervaardigd uit vrijwel hetzelfde materiaal als dat van een vulling. Een witte vulling om gaatjes op te vullen is namelijk ook gemaakt van composiet. Met composiet is veel mogelijk. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Met een composiet facing kan je als het ware de tand mooier maken, de stand, kleur en vorm van de tand veranderen. Composiet is een kunsthars en gaat tussen de drie à vijf jaar mee. Om deze reden adviseren wij altijd om na deze periode de facings te vervangen door nieuw composiet of porselein. In onze praktijk gebruiken wij in ons lab gemaakte facings. Hierdoor zijn de facings mooier en nauwkeuriger. Het plaatsen van composiet facings wordt in twee behandelingen gedaan.
Het voordeel zit met name in de kosten en de korte duur van de behandeling. Echter wordt de natuurlijke glans van glazuur alleen bereikt met porseleinen facings. Houdt daarom rekening met meer onderhoud aan uw composiet facings en dat deze facings op den duur vervangen moeten worden. Gemiddeld na vier jaar maar dit verschilt per persoon. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen kan het zijn dat de facing loskomt of breekt. Neem dan altijd contact op met uw tandarts. Neem ook contact op met de tandarts als u na het plaatsen van de facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan.

Voordelen composiet

– Het is een snelle behandeling meestal 1 zitting
– Goedkope mooie oplossing

Nadelen composiet

– Neemt kleurstoffen op zoals; koffie, wijn of roken
– Niet duurzaam; moet om de zoveel tijd vervangen worden
– Kwetsbaarder dan porselein
– Vaak zijn de tanden minder glanzend en ‘levendig’

Facing voor behandelingEsthetische Tandheelkunde tandartspraktijk Rivierenbuurt

Voor Behandeling

na behandeling facings tandartspraktijk  Rivierenbuurt

Na Behandeling