ALGEMENE TANDHEELKUNDE

PERIODIEKE CONTROLE

Ons advies is om uw gebit twee keer per jaar te laten controleren tijdens uw periodieke controle. De tandarts kan dan eventuele ziekteprocessen, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel vaststellen. Dit geldt ook voor eventuele composietvullingen, wortelkanaalbehandelingen, implantaten en kroon- en brugwerk. 

Hieronder vindt u meer informatie over de behandelingen die regelmatig worden uitgevoerd.

Controle                                      Röntgenfoto’s
Vullingen                                     Sealants
Kroon                                          Brugwerk
Wortelkanaalbehandeling        Noodgebit       
Kunstgebit                                 Trekken tand of kies

Periodieke Controle Tandartspraktijk Rivierenbuurt
Preventie assistentie Tandartspraktijk Rivierenbuurt

PREVENTIE-ASSISTENTE

Helaas kan je met je tandenborstel niet overal bij. Daarom is het verstandig om regelmatig te flossen, stoken en spoelen met mondwater. Ook is het goed om 2x per jaar een bezoekje te brengen aan de preventie-assistente.

De preventie-assistente reinigt uw gebit, verwijdert al het tandplaque en tandsteen waar nodig. Zo bent u verzekerd dat er geen nare ontstekingen in de mond kunnen ontstaan.

Zij geeft voorlichting ter voorkoming van problemen aan de mondgezondheid en ondersteunt de tandarts bij voorbereiding, uitvoering en afronding van patiëntenbehandelingen.

MONDHYGIËNISTE

Onze gediplomeerde mondhygiëniste zorgt ervoor dat uw gebit en tandvlees in optimale conditie blijven. Bij tandvleesontstekingen (gingivitis/parodontitis) zal zij na een uitgebreid onderzoek uitleg geven over de behandeling van het reinigen onder het tandvlees. 

Een gezonde mond helpt niet alleen gaatjes te voorkomen, maar ook hart- en vaatziekten en ontstekingen in de rest van het lichaam. Ook implantaten, kroon-en brugwerk en tanden met gingiva-recessies reinigt de mondhygiëniste professioneel.

CEREC (CAD/CAM 3D)

Wij werken met CEREC (CAD/CAM), de nieuwste technologie op het gebied van tandrestauratie. CEREC is een innovatief systeem waarmee we binnen één tot twee bezoeken een kroon kunnen maken die perfect aansluit op uw tanden. Bij de 3D CEREC methode hoeven geen “gewone” afdrukken te worden gemaakt, maar wordt uw gebit middels een 3D camera gescand. De CEREC-technologie is niet alleen geschikt voor het realiseren van kronen en bruggen. Dankzij dit computergestuurde proces zijn we ook in staat om grotere vullingen van keramiek te vervaardigen. Denk hierbij aan inlays en onlays.

Cerec One Visit dentistry

Wilt u een afspraak maken voor een periodieke controle maar komt u er niet aan toe?

Q